Conscients de l’arribada d’un nou canvi energètic, Rovira Energia ha impulsat des dels seus inicis la producció d’energia solar pel seu us domèstic i industrial.

energia solar


IDAM de Ponta Preta, Illa de Sal – República de Cap Verd

Situada a la IDAM de la urbanització de Ponta Preta, aquest parc solar alimenta totes les instal·lacions de dessalinització d’aigua, reduint l’ús de combustibles fòssils i reduint l’impacte mediambiental. 

El parc solar compta també amb teulades cobertes de plaques fotovoltaiques, a més d’una coberta de plaques solars amb estacions de càrrega de vehicles elèctrics.

Ubicació Urbanització Ponta Preta
Potència instal·lada 1.38MWp

Punt de Trobada, Gasoils Rovira – Sabadell

Des de Rovira Energia vam començar l’any 2022 amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes de les nostres estacions de servei, amb l’objectiu d’incorporar l’autoconsum i reduir la petjada energètica de les nostres benzineres. La primera de totes va ser l’estació de servei de Punt de Trobada, a Sabadell, que alimenta els sortidors, la botiga, el bar i el nostre autorentatge, tot compartint l’energia sobrant en hores puntes amb l’altra estació de servei de Rovira, a Sabadell.

Ubicació Punt de Trobada, Sabadell
Potència instal·lada MWp

Las Lloysas, Coquimbo – República de Xile

Situada al nord de Santiago de Xile, a la regió de Coquimbo se situa el parc solar, subministrant energia neta a la regió. Està situat en un terreny de 10 hectàrees, i la seva producció equival a la reducció de més de dos mil tones de CO₂ i 8500 hectàrees de bosc.

Ubicació Regió de Coquimbo
Potència instal·lada 2.75MWp

El Resplandor, Cabrero – República de Xile

Situada a l’est de La Concepción, a la població de Cabrero se situa el parc solar, subministrant energia neta a la regió. Està situat en un terreny de 7 hectàrees, i la seva producció equival a la reducció de gairebé tres mil tones de CO₂ i 8500 hectàrees de bosc.

Ubicació Població de Cabrero
Potència instal·lada 3MWp

EDAR Santa Maria, Illa de Sal – República de Cap Verd

En el marc de l’ampliació de la ETAR de Santa María, a l’Illa de Sal i que està destinada al tractament de les aigües residuals de la població de Santa Maria, s’ha instal·lat una planta solar que subministra energia a les instal·lacions, reduint el consum elèctric i l’impacte ambiental. A més a més, les instal·lacions també compten amb punts de càrrega de vehicles elèctrics, que s’alimenten de les plaques fotovoltaiques.

Ubicació Santa Maria, Illa de Sal
Potència instal·lada 300kWp

Aguas de Porto Novo, Illa de sal – República de Cap Verd

Aguas Porto Novo és una empresa que es dedica a gestionar el subministrament d’aigua a l’illa de Santo Antão, a Cap Verd. Amb l’objectiu d’optimitzar les seves instal·lacions, es va implementar un sistema de generació d’energia autònom per a la seva planta de tractament d’aigua.

Ubicació Porto Novo - Sant Antão
Potència instal·lada 55kWp

Bugaderia, Urbanització Ponta Preta – República de Cap Verd

La planta solar està instal·lada a la Bugaderia de l’Illa de Sal, subministrant energia a totes les instal·lacions, que ajuden a reduir el consum de combustible per la neteja i assecat. A més, redueix l’energia utilitzada pel túnel de rentatge d’última generació.

Ubicació Bugadería
Potència instal·lada 117kWp

Monte Trigo, Sant Antão – República de Cap Verd

Monte Trigo és la vila més occidental de l’illa de Sant Antão, a l’arxipèlag de Cap Verd. Situada a l’oest i als peus del volcà de Topo da Coroa, de 2.000 m d’altura.
La particularitat de la vila és el seu aïllament, sense accés per carretera ni connexió a la xarxa d’aigua de l’illa. Per aquest motiu es va construir una instal·lació solar, per tal de subministrar energia per la fabricació de gel, que fan servir els pescadors per poder emmagatzemar la pesca.

Ubicació Monte Trigo
Potència instal·lada 44kWp